2296083702 Οικοδομικό Τετράγωνο 549, Μέγαρα machigoudeli@gmail.com
hero image
 
Μαθήματα Αγγλικών
Μάχη Γουδέλη | Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μέγαρα

 
Γιατί πρέπει να μάθω Αγγλικά;
 Η Αγγλική γλώσσα έλκει την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

 Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου . Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες τουΟργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς.

 Αφετηρία της τεράστιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η ίδρυση αποικιών, οι πολεμικές κατακτήσεις και οι διπλωματικές συμφωνίες, οι οποίες οδήγησαν στην ίδρυση κτήσεων, αποικιακών κρατών και προτεκτοράτων και στην κατοχή περιοχών υπό το καθεστώς της εντολής, τις οποίες πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον 16ο έως και τον 20ο αιώνα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο στα τέλη του 19ου αιώνα η πολιτική ισχύς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση της αγγλικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της αγγλικής γλώσσας, αποτέλεσε η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική, σε υπερδύναμη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η επακόλουθη οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους παγκοσμίως, με τη βοήθεια και της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.

 Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.
 

 
ΤΜΗΜΑΤΑ
Αγγλική Γλώσσας
 
Οι μαθητές στα Τμήματα Προσχολικής Ηλικίας
4-6 ετών



Τα τμήματά μας για παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια θετική πρώτη εντύπωση για την εκμάθηση Αγγλικών σε ένα χαλαρό και ενθαρρυντικό περιβάλλον.

Τα παιδιά σας παρακολουθούν μαθήματα σε μια τάξη με μαθητές της ίδια ηλικίας και του ίδιου επιπέδου γνώσεων, για να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο. Θα έχουν επίσης την προσοχή που απαιτείται για το καθένα ξεχωριστά, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ιστορίες, παιχνίδια και από έναν μεγάλο αριθμό δημιουργικών δραστηριοτήτων που ικανοποιούν την έμφυτη τάση τους για διασκέδαση, λαμβάνουν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες από ολόκληρη την τάξη, ειδικά σχεδιασμένες για τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά, όλα αυτά από υψηλά καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές παιδιών προσχολικής ηλικίας οι οποίοι θα τα εμπνεύσουν και θα τους δώσουν κίνητρο. 
 
Οι Μαθητές στα Τμήματα για Παιδιά
7-12 ετών



Τα παιδιά αυτής της ηλικίας ωφελούνται ιδιαίτερα από το ρυθμό της διδασκαλίας και μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο περιβάλλον της τάξης. Σ’ αυτό το στάδιο, διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών λειτουργιών και εξασκούνται σ’ αυτό, εκτίθενται στη φυσική  μορφή της γλώσσας μέσω δραστηριοτήτων που τους δίνουν ένα αληθινό κίνητρο για να επικοινωνήσουν σε οικείες και σημαντικές καταστάσεις καθώς επίσης αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και το ενδιαφέρον τους στην αγγλική γλώσσα. Αναλόγως με το επίπεδό τους, οι μαθητές σε μια τυπική σειρά μαθημάτων μαθαίνουν να συστήνονται, να ακολουθούν προφορικές οδηγίες, να γράφουν καρτ ποστάλ και να ζητούν πράγματα με ευγένεια. Χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα για να μελετήσουν ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα, όπως τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και τα ζώα, μαθαίνουν να δίνουν οδηγίες, να συμπληρώνουν μια αίτηση, να παραγγέλνουν φαγητό στο εστιατόριο και να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων.

Προετοιμάζονται επίσης για  εξετάσεις ανάλογες του επιπέδου τους και των γνώσεών τους (επίπεδα Α1 – Α2, όλων των αναγνωρισμένων φορέων).
 
Οι Μαθητές στα Τμήματα Εφήβων
13-17 ετών



Τώρα πια, επεκτείνουν τις υφιστάμενες γνώσεις τους στα Αγγλικά, καλύπτουν όλες τις πτυχές της επικοινωνίας – κατανόηση, ομιλία, ανάγνωση και γραφή, εμπλέκονται σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως συνεντεύξεις, έρευνες, παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις σε κοινό, συγγραφή κριτικής βιβλίων,  προσεγγίζουν ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αθλητισμός  ώστε να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η ποικίλη και αποτελεσματική χρήση της αγγλικής γλώσσας, αναπτύσσουν τεχνικές μελέτης όπως η οργάνωση και ο έλεγχος της εκμάθησης, η λήψη σημειώσεων, η απομνημόνευση, η διαχείριση του χρόνου και η αποτελεσματική μελέτη.

Προετοιμάζονται επίσης για  εξετάσεις ανωτέρου επιπέδου και γνώσεων (επίπεδα Β1 – Β2, C1 – C2, όλων   των αναγνωρισμένων φορέων)
 

 


 

Οι Μαθητές στα Τμήματα Ενηλίκων
Συντήρηση Γλώσσας, Επαγγελματική Ορολογία, Προετοιμασία για Συνέντευξη στην Αγγλική Γλώσσα με Ακαδημαϊκό ή Επαγγελματικό Σκοπό



Η αυτοπεποίθηση στην κατανόηση και τη χρήση των Αγγλικών μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε στις σπουδές σας και να αυξήσετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή. Μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να κατανοείτε και να χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλήθος των πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Επίσης, μπορείτε να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας και την ορολογία που χρησιμοποιείτε στην δουλειά σας και να μιλήσετε με περισσότερη άνεση και ευκολία για τα θέματα που σας αφορούν σε τομείς όπως: Business English, Medical English, Banking English, Secretarial English.

Τα τμήματα ενηλίκων βασίζονται σε μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Είναι οργανωμένα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες γλωσσολογικές και ακαδημαϊκές ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων. Αυτά τα μαθήματα, που γίνονται βραδινές ώρες, είναι εντατικά έτσι ώστε οι σπουδαστές να φτάνουν σε ένα υψηλό επίπεδο εκμάθησης της ξένης γλώσσας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 
Οι Μαθητές στο Τμήμα Προετοιμασίας
για το Ειδικό Μάθημα στην Αγγλική Γλώσσα



Οι μαθητές προετοιμάζονται με στόχο την εισαγωγή τους στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση σε σχολές όπως: Αγγλική Φιλολογία, Ναυτιλιακά, ΜΜΕ, Τουριστικά Επαγγέλματα, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Το περιεχόμενο του μαθήματος στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για όλα τα μέρη της Εξέτασης του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών (Μέρος Α’ Κατανόηση Γραπτού Κειμένου, Μέρος Β’ Γλωσσική Επίγνωση, Μέρος Γ’ Παραγωγή Γραπτού Λόγου - Έκθεση). Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας (1-2 ώρες την εβδομάδα), οι μαθητές διδάσκονται τις απαιτούμενες στρατηγικές, αναπτύσσουν δεξιότητες κατανόησης γραπτού λόγου, διδάσκονται τη διαδικασία παραγωγής γραπτού λόγου και αποκτούν ακρίβεια και ευχέρεια σε αυτόν.

Μαθήματα μέσω Skype

Για τους ενήλικες κυρίως μαθητές που αδυνατούν να προσέλθουν στο χώρο του εκπαιδευτηρίου μας, παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης μαθημάτων μέσω Skype, όπου στην άνεση του χώρου και του χρόνου τους λαμβάνουν τα απαιτούμενα εφόδια στην Αγγλική γλώσσα.

 


 


Ανάρτηση Διδακτέας Ύλης & Βιντεοσκοπημένη Παράδοση
Για του μαθητές που για κάποιο προσωπικό τους λόγο απουσίασαν ή ακόμα και για τους γονείς που θέλουν να είναι ενήμεροι για τα καθημερινά δρώμενα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η Διδακτέα Ύλη αναρτάται αναλυτικά επί καθημερινής βάσης στα «Χρήσιμα» και επιπλέον στην κλειστή ομάδα του Facebook «Machi Goudeli Language School» υπάρχουν βίντεο με το κάθε καινούριο γραμματικό φαινόμενο ή με στρατηγικές που αναπτύσσουν δεξιότητες στο γραπτό λόγο.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με το κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς.

Οι μαθητές μας προετοιμάζονται και είναι πλήρως καταρτισμένοι για τα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2 της εκάστοτε γλώσσας που διδάσκονται και οργανώνονται από τους παρακάτω φορείς εξετάσεων – όλοι αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα (από ΑΣΕΠ) και στο εξωτερικό.
 
  ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου CAMBRIDGE & IELTS
 
  ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου MICHIGAN, TOEFL & TOEIC, ΑΒLΕ Β2
 
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
για τις εξετάσεις του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
 
  DEREE
English Language Tetsing Centre & Αnatolia College Testing Office - για τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου Michigan State University (MSU)
 
  PEOPLECERT
για τις εξετάσεις LanguageCert (πρώην City and Guilds)
 
  GLOBAL CERT
Εξετάσεις NOCN (National Open College Network), αναγνωρισμένος Βρετανικός Φορέας Πιστοποίησης που ηγείται της παγκόσμιας αγοράς